Grej

Det startede i 1996 med et lille kompakt filmkamera der brugte Kodaks “Advanced Photo System”. Et system der skulle revolutionere fotografering. Systemet slog dog aldrig rigtigt igennem og blev skrottet i 2004.

Næste kamera var et Minolta spejlrefleks filmkamera med et standard zoom-objektiv og en tele-zoom. Det kamera blev dog stjålet på en af de aller sidste dage på en interrail-tur i Spanien.

Så købte jeg mig et Nikon F60 filmkamera som jeg havde glæde af de næste år. Lige indtil 2003 hvor jeg ikke kunne lade være med at købe et Nikon Coolpix 2100 digitalkamera. Det var et “bæst” med hele 2MP. Dermed startede den digitale æra som siden er blevet fulgt op af Nikon D80, Nikon D3200, Nikon D7100 og nu et spejlløst Fujifilm X-T20.

Overgangen til Fujifilm har gjort noget for min glæde ved foto. Det er sjovere og nemmere at gå til på en måde. Fujifilm har formået at lave et lækkert design med en betjening af kameraet der leder tankerne hen på de analoge filmdage. Med drejeknapper til lukkehastighed og indstilling af blænde direkte på objektiverne. Lækkert.

Og billederne der kommer ud af kameraet har også bare noget. Lækkert.